Viasztartalmú kozmetikumok gyorsított stabilitásvizsgálata Rheolaser CRYSTAL-lal
A fogyasztói magatartás folyamatos változásával új, etikusabb vagy természetesebb termékek, különösen a félszilárd és szilárd kozmetikumok (krémek, rúzsok, kenőcsök) fejlesztése jelenthet kihívást. Ezek a termékek nagy mennyiségű viaszt tartalmaznak, amelyek speciális hőmérsékletet, pontos elkészítési módot, valamint a hűtési folyamat kiváló szabályozását igénylik, hogy stabil emulziókat és homogén keverékeket kapjanak. Ezen túlmenően az ilyen termékek stabilitásához hosszabb értékelési időre van szükség, ami hosszabb forgalomba hozatali időt eredményez.
A Rheolaser Crystal lehetővé teszi a félszilárd készítmények termikus profilozási módszerét, amely lehetővé teszi a vegyészek számára az előállítási módszer és a formula optimalizálását, valamint a stabilitás gyors értékelését.
További információk a Rheolaser Crystal használatának előnyeiről:
- Csökkentheti a fejlesztési költségeket és időt, miközben biztosítja a teljesítményt és a stabilitást
- Meghatározhatóak a hőmérséklet profilok fázisátalakulással (kristályosodás, olvadás, üvegesedés)
- Felgyorsíthatóak a félszilárd és szilárd készítmények stabilitási vizsgálatai a termikus ciklusokkal
- Értékelhet egy reprezentatív mintatérfogatot az anyagszerkezet jellemzésére
Webinárunkon bemutatjuk, hogy a Rheolaser CRYSTAL hogyan javítja az új kozmetikai készítmények fejlesztését azáltal, hogy lehetővé teszi a nyersanyagok összehasonlítását, a stabilitás értékelését a fejlesztés minden lépésében és a készítmény optimalizálását a felskálázáshoz.