Új csepp-kontúr standard a kontaktszög mérő készülékek kalibrálására

A Krüss új CP70 referencia lapja egy üveglapra nyomtatva tartalmazza az összes szükséges csepp alakot, hogy megkönnyítsük a kalibrálást.

CP70 referencia lapTöbb különböző kalibrációs szabványt kínálunk Önnek, így a minőségirányítás keretében rendszeresen validálhatja a KRÜSS eszközzel végzett optikai csepp alakú elemzést. Ezek a standardok üveglapokból állnak, amelyekre pontosan kiszámított modell alakok vannak nagy pontossággal nyomtatva. Az új CP70 standard - amely különösen egyszerű és megbízható kalibrálást tesz lehetővé - már elérhető a kontaktszög mérő készülékeinket használók számára.

Ezentúl nincsen szükség több, különböző csepp kontúrokat ábrázoló lapkára, hiszen a CP70 referencia lap minden szükséges kontúrt tartalmaz egy üveglapon. Ez azt jelenti, hogy csak egyszer kell elvégeznie az előzetes beállítást, majd egy lépésben megmérheti az összes formát. Az ADVANCE szoftverrel és egy motoros vízszintes tengellyel akár teljesen automatikus kalibrálást is elvégezhet. A lap elülső és hátulsó oldalán található keresztek a kamera pontos igazítását szolgálják.

A lap tartalmazza 30°, 60 és 120°-os ülő cseppek alakját a kontaktszög méréshez,valamint 30 mN/m és 70 mN/m felületi feszültségű függő cseppek kontúrját.Az ülő cseppeket kicsinyített formában is a lapra nyomtatták, hogy lehetővé tegyék a csepp alak analízis kalibrációját pikoliter cseppek méréséhez DSA100M és DSA30M készülékek segítségével. Minden kontúr pontosan követi az ideális fizikai csepp alakot a Young-Laplace szerint, amely a felületi feszültség és a gravitáció közötti erőegyensúlyból ered.

A referencia lap CP70C néven is rendelkezésre áll független intézet által kiállított tanúsítvánnyal, amely megerősíti, hogy a nagyfokú pontosság validálásra került.