Formulaction webinar - Li-Ion akkumulátorok: Stabil és homogén elektród-szuszpenziók

A Li-ion akkumulátor gyártási folyamatának egyik kulcsfontosságú lépése az elektródiszap összeállítása és gyártása.

Az elektródák szuszpenziója egy összetett mátrix, amely több, oldószerbe ágyazott komponensből áll. A különböző anyagok homogenitása és a tökéletes térfogateloszlás elengedhetetlen a kiváló minőségű és tartós akkumulátorokhoz. Valójában a különböző komponensek diszpergálhatósága/homogenitása és a szerkezet stabilitása szép, sima és homogén filmet biztosít az elektróda teljes felületén.

Magas koncentrációjuk és abszorpciójuk miatt az anód- és katódszuszpenzió jellemzése óriási kihívást jelent. A vizuális megfigyelés alacsony vagy egyáltalán nem szolgáltat információt, a részecskeméretű technológiák jelentős hígítást igényelnek…

A statikus többszörös fényszórást (SMLS) használó Turbiscan technológia az elmúlt évtizedben bebizonyította, hogy képes mérni a stabilitási és heterogenitási információkat ilyen összetett mátrixokon, és a legtöbb gyártó a következőkre használja:

  • Az elektródiszap stabilitásának vizsgálata
  • A megfelelő alapanyag és a legjobb szállítót (korom, kötőanyagok…) kiválasztása
  • Átállás zöldebb oldószerre
  • Folyamat optimalizálás

Ezen a webináriumon az elektródaszuszpenzió formulájának bemutatása után ismertetjük a Turbiscan technológia elvét és néhány esettanulmányt az elektródaszuszpenzió stabilitásának vizsgálatáról.

A webinar időpontja: 2023. július 12., 16:00-16:45

Regisztráljon most!